ADHD

DSC_0528Is uw kind Alle Dagen Heel Druk? Dan heeft uw zoon of dochter mogelijk ADHD. Deze afkorting staat officieel voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Een kind met ADHD heeft last van aandachts- of concentratieproblemen, is impulsief en hyperactief. Omdat deze kinderen in het moment leven, hebben ze weinig besef van tijd. Ze zijn makkelijk afgeleid, vergeetachtig, raken dingen kwijt, hebben er moeite mee iets te organiseren en vermijden langdurige mentale inspanning.

Symptomen van hun lichamelijke onrust zijn: veel bewegen, hard fietsen, rennen, niet aan tafel blijven zitten, niet in de klas op hun stoel blijven zitten, wiebelen met armen en benen. Symptomen van hun impulsiviteit zijn: veel praten, niet kunnen wachten, zich aan anderen opdringen, niet luisteren wanneer zij worden aangesproken en niet lang met iets kunnen spelen. Veel van deze verschijnselen zijn normaal en zien we bij alle kinderen, maar bij hyperactieve kinderen komen ze vaker voor.

Chaos, wederzijds onbegrip en misverstanden en misverstanden thuis en op
Taraxacum-officinale[1]school zijn onvermijdelijk. Is een kind jonger dan zeven jaar, vertoont het veel van hierboven genoemde verschijnselen en houden die langer dan zes maanden aan, dan is er sprake van ADHD.

Wat kan een homeopathische behandeling voor kinderen betekenen?

De klassiek homeopaat bekijkt het kind als geheel: mentaal, emotioneel en fysiek met zijn of haar karakteristieke eigenschappen. De klassiek homeopaat zal een individueel homeopathisch geneesmiddel voor uw kind zoeken dat niet alleen past bij de kenmerken van  ADHD:  ” rusteloosheid en impulsiviteit” maar op de totaliteit past bij dit unieke kind. Informatie over het verloop van de zwangerschap, de bevalling en familiaire belasting geven een totaalbeeld voor de klassiek homeopaat. Soms is het effect van zo’n behandeling snel merkbaar, soms duurt het maanden. Homeopathische geneesmiddelen mogen naast reguliere geneesmiddelen worden gegeven.