Angststoornis

imagesCAYEZC9HNiet iedereen met angst is even bang. Waarom de één wel een angststoornis ontwikkelt en de ander niet is onduidelijk. Meerdere factoren spelen hierbij een rol. Bijna één op de vijf Nederlandse volwassenen heeft in zijn leven wel eens last gehad van een angststoornis. Bij vrouwen zien we een angststoornis vaker voorkomen dan bij mannen. Ook onder kinderen en jongeren komen angststoornissen relatief vaak voor. Het wordt nog wel eens onderschat in welke mate angststoornissen invloed hebben op het dagelijks leven.

Angststoornissen hebben bij veel kinderen gevolgen voor het functioneren van het gezin, het functioneren van het kind op school en de sociale ontwikkeling van het kind.

Wat kan de klassieke homeopaat voor u betekenen?
De klassiek homeopaat kijkt naar het karakter, hoe het komt dat iemand bepaalde angsten heeft ontwikkeld. Wat is de oorzaak. Is de oorzaak een traumatische ervaring of komt de angst voort vanuit de opvoeding dan zijn er weer andere middelen aangewezen. U ziet dus dat een consult erg belangrijk is voor een goede homeopathische behandeling. Een homeopathisch geneesmiddel kan erbij helpen het natuurlijke evenwicht te herstellen. Er zijn tal van homeopathische middelen die voorgeschreven worden bij angststoornissen afhankelijk van de exacte gewaarwording van de cliënt en de context waarin de angst optreedt kiest de klassiek homeopaat het voor deze situatie passende homeopathische middel.