Astma

Astma is een aandoening van de luchtwegen (in de longen). Normaal zijn de luchtwegen wijd genoeg om gemakkelijk in- en uit te ademen. Bij astma zijn de luchtwegen overgevoelig voor bepaalde prikkels. Als reactie op deze prikkels trekken de spiertjes rond de luchtwegen samen. Het slijmvlies langs de binnenkant van de luchtwegen raakt ontstoken: het zwelt op en produceert meer slijm. Daardoor worden de luchtwegen nauwer. Er kan minder  lucht doorheen, het ademen gaat moeilijker en u wordt benauwd. U kunt last hebben van benauwdheid en slijm in de luchtwegen. De ademhaling kan gepaard gaan met piepen, brommen of pruttelen. Het kan zijn dat u wekenlang moet hoesten, vooral ’s nachts. Periodes waarin u veel moet hoesten kunnen steeds weer terugkomen. Doordat het ademhalen moeite kost, kunt u zich moe voelen. Uw conditie kan achteruit gaan, waardoor sporten zwaarder is dan voorheen.
imagesCADB47MOBij astma zijn de luchtwegen overgevoelig voor bepaalde prikkels. Als reactie op deze prikkels trekken de spiertjes rond de luchtwegen samen. Het slijmvlies langs de binnenkant van de luchtwegen raakt ontstoken: het zwelt op en produceert meer slijm. Daardoor worden de luchtwegen nauwer. Het is niet duidelijk waarom de één astma krijgt en de ander niet. Erfelijkheid speelt een rol. Daardoor komen in één familie vaak meerdere mensen met astma voor.

De reguliere behandeling van astma bestaat naast anti-allergische maatregelen en medicatie uit het (meestal langere tijd) inhaleren van medicijnen met bijnierschorshormonen (corticosteroïden) en luchtweg verwijdende middelen (zoals Ventolin en Serevent).

Wat kan klassieke homeopathie voor u doen?

Om een goed en passend homeopathisch geneesmiddel te vinden tegen astma wordt een homeopathisch geneesmiddel gezocht dat zoveel mogelijk lijkt op de karakteristieke symptomen van de astma zoals het tijdstip van de aanval, de uitlokkende factoren (warmte, kou, vochtig weer, inspanning, emoties), het soort slijmproductie (taai, groen, geel, los, vast etc.) alsmede het gedrag van de cliënt tijdens een aanval. Vanuit dit totaalbeeld vindt de behandeling plaats. Er zijn zeer goede resultaten te bereiken met klassieke homeopathie.