Blaasontsteking

sarsaparilla-flowers[1]Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas. Een blaasontsteking is niet besmettelijk maar kan af en toe terugkomen. U voelt vaker aandrang om te plassen, maar per keer plast u minder. De aandrang op zich kan al pijn doen. Het plassen doet pijn of geeft een branderig gevoel. U kunt ook pijn hebben in uw onderbuik of rug. De plas kan troebel zijn of er kan bloed in zitten. Bij een blaasontsteking heeft u geen koorts, hooguit wat verhoging.

Een blaasontsteking wordt meestal door bacteriën veroorzaakt. Vaak gaat het om een bacteriesoort die bij iedereen vooral in de darm leeft, maar ook rond de plasbuis voorkomt. Bacteriën komen via de plasbuis de blaas binnen. Daar groeit hun aantal snel. Ze hechten zich aan de blaaswand en die gaat ontsteken.
Cantharis.pallida[1]Omdat de plasbuis bij vrouwen korter is dan bij mannen, krijgen vrouwen gemakkelijker een blaasontsteking. Tijdens het vrijen kunnen bacteriën in de plasbuis van de vrouw komen. Daarom krijgen vrouwen soms een blaasontsteking na het vrijen.
Een urineonderzoek om een blaasontsteking aan te tonen kan in de huisartsen- praktijk worden gedaan. De uitslag is meestal binnen een dag bekend. Van de urine wordt vaak ook een kweek gemaakt in het laboratorium: bij vrouwen met hardnekkige infecties, bij zwangere vrouwen, bij mannen en kinderen, bij mensen met verminderde weerstand (bijvoorbeeld door diabetes) of met afwijkingen aan de urinewegen. De kweek toont aan welke bacterie de ontsteking veroorzaakt en welk medicijn daar goed tegen helpt. De uitslag van de kweek is binnen een week bekend.

imagesCA6NWAGT

Wat kan klassieke homeopathie voor u tekenen? Allereerst zal de klassiek homeopaat voorschrijven op de huidige symptomen/klachten en de ontstaansgeschiedenis daarvan. Dat laatste betekent dat er o.a. gekeken wordt naar eerdere ziektes in het leven en het verloop ervan, medicijngebruik en de reacties daarop, erfelijke aandoeningen in uw familie en uw levensloop. Wanneer de acute klachten weg zijn kan de volgende stap in de behandeling worden gezet om weerbaarheid tegen klachten en het herstellend vermogen te optimaliseren.