Buikpijn/buikkrampen

kinabast[1]Buikpijn kan duiden op problemen in het maag-darmkanaal of elders in de buikholte. Ouderen hebben doorgaans minder buikpijn dan jongere volwassenen en de pijn ontstaat geleidelijker. Ook kinderen kunnen last hebben van buikpijn.De pijn kan verschillende oorzaken hebben, waaronder infectie, ontsteking, zweervorming, perforatie of scheuring van organen, spiersamentrekkingen die ongecoördineerd zijn of worden geblokkeerd door een obstructie en zuurstofgebrek van de spieren van het spijsverteringskanaal.Voorbeelden van stoornissen die resulteren in buikpijn zijn een geperforeerde maagzweer, het prikkelbaredarmsyndroom, infectie en ontsteking van de appendix (appendicitis) of de alvleesklier (pancreatitis) en kanker. Een aantal van deze aandoeningen zijn niet zo ernstig, maar andere zijn mogelijk levensbedreigend.

De kenmerken van de buikpijn zijn afhankelijk van de oorzaak van de pijn. Zo wordt de pijn bij het prikkelbaredarmsyndroom vaak omschreven als doffe pijn of kramp, terwijl de pijn die wordt veroorzaakt door een peptische zweer vaak wordt getypeerd als

400_400[1]brandend. De beschrijving van de plaats van de pijn kan variëren van vage pijn die overal aanwezig is tot pijn die op één bepaalde plek wordt gevoeld. Zo is de pijn bij diverticulitis vaak beperkt tot het onderste linkerdeel van de buik, terwijl pijn die wordt veroorzaakt door ontsteking van het buikvlies (peritonitis) vaak in de gehele buik wordt gevoeld.

Wat kan klassieke homeopathie voor u doen?

De homeopathische behandeling heeft tot doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te verbeteren. Allereerst zal de klassiek homeopaat voorschrijven op de huidige symptomen/klachten en de ontstaansgeschiedenis daarvan. Dat laatste betekent dat er o.a. gekeken wordt naar eerdere ziektes in het leven en het verloop ervan, medicijn-gebruik en de reacties daarop, erfelijke aandoeningen in uw familie en uw levensloop. Wanneer de acute klachten weg zijn kan de volgende stap in de behandeling gezet om weerbaarheid tegen klachten en het herstellend vermogen te optimaliseren. De beste resultaten worden bereikt met de behandeling met een constitutiemiddel, een homeopathisch geneesmiddel dat precies past bij het totaalbeeld van uw geestelijke en lichamelijke gesteldheid.