Nieuwetijdskinderen

00000002Nieuwentijdskinderen zijn overgevoelige, hoog sensitieve kinderen. Zij voelen emoties en verdriet van anderen heel  sterk. Vaak hebben deze kinderen een vorm van paranormale begaafdheid. Het blijkt dat er overgevoelige kinderen zijn die zich intens verdrietig voelen en niet aan kunnen geven waarom ze zich zo voelen. Dit kan een oorsprong hebben in het feit dat ze in aanleg een tweeling geweest zijn. Dit kan al vroegtijdig verstoord zijn waarbij de vrucht afgedreven werd, maar het  verlatingsgevoel bij het kind dat geboren is kan een heel leven duren. Het  eenzaamheidsgevoel, het niet-compleet zijn gevoel, verdriet en het gevoel hebben altijd iemand te missen komt heel veel voor.

Overgevoeligheid kan zich op vele manieren uiten, zoals emotionele of in de vorm van allergie of voedingsintolerantie. Veelal leven nieuwentijdskinderen te veel in hun hoofd en staan te weinig met beide benen op de grond. Nieuwentijdskinderen zijn vaak heel speciale kinderen die hun eigen kijk op dingen hebben, heel verrassend en opvallend creatief in het vinden van oplossingen. Net of zij een extra dimensie hebben die bij anderen ontbreekt. Dit leidt vaak tot onbegrip, zeker als hun handelen niet binnen de normale patronen valt, niet binnen de  structuren van onze maatschappij. Nieuwentijdskinderen zijn gevoelig voor sfeer en stemmingen van anderen en nemen deze soms over.

Het grote aantal overgevoelige kinderen heeft te maken met allerlei invloeden van deze tijd, zoals stralingen van computers, gsm’s, tv’s, tl-buizen, de stressmaatschappij,  de eetgewoontes die we hebben, alle toevoegingen in ons voedsel waar deze  kinderen overgevoelig voor zijn en daar een allergie of intolerantie
00000007voor ontwikkelen. Kinderen kunnen ontregeld zijn door inentingen. Er zijn tal van aanwijsbare redenen mogelijk maar helaas ook redenen die niet direct aanwijsbaar zijn.

Voor nieuwentijdskinderen is homeopathie als behandelvorm heel geschikt. Met behulp van homeopathie leren ze hun gevoeligheid te hanteren en komen ze beter in hun vel te zitten. Tijdens een behandeling worden naast de beperkingen ook de positieve kanten van het sensitief zijn onder de aandacht gebracht en wordt men zich ervan bewust dat sensitiviteit op zich vooral ook een talent is dat gekoesterd en ontwikkeld mag worden. Met behulp van homeopathie komen nieuwentijdskinderen op een dieper niveau in contact met hun eigen natuur waardoor ze hun sensitiviteit kunnen accepteren als onderdeel van de mens die ze zijn.