Reuma/ gewrichtsproblemen

 

images (34)

Reuma is een chronische ontsteking van het synovium (vlies) van de gewrichten. Eigenlijk is de correcte naam reumatoïde artritis. Onder ‘reuma’ worden in de volksmond namelijk veel verschillende aandoeningen verstaan waaronder ook spierreuma, jicht, ziekte van Bechterew, fibromyalgie, artrose etc. Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte. Dit wil zeggen dat het immuunsysteem antistoffen aanmaakt tegen het eigen lichaam en dus als het ware zichzelf aanvalt. De symptomen bestaan vooral uit ochtendstijfheid, pijn bij beweging en zwelling, dit alles door de chronische gewrichtsontstekingen. Reumatoïde artritis is niet erfelijk. Wel is er een verband met tuberculose in de familiegeschiedenis en het herpesvirus.

Reumatoïde artritis is een serieuze en zeer vervelende aandoening. Er zijn helaas weinig dingen die je zelf kunt doen om verlichting te geven. Typisch is wel dat de klachten vaak verbeteren zolang men verblijft in een droog en mild klimaat zoals bijvoorbeeld in Spanje.

In veel gevallen is het meest belangrijke om de pijn en stijfheid te bestrijden en de gewrichtsontstekingen te verminderen, zodat men zo goed mogelijk kan functioneren.

Reguliere medicatie bestaat vaak uit zware middelen die het immuunsysteem onderdrukken. Op deze manier verminderen de ontstekingen, maar wordt ook uw algehele afweersysteem helaas onderdrukt. Bovendien kunnen de bijwerkingen heftig zijn. Deze medicijnen moeten vaak levenslang ingenomen worden.

Wat kan klassieke homeopathie voor u betekenen?

Bij de homeopathische behandeling kijken we naar de oorzaak van de
graan 2016 klachten. Als je die weg kunt nemen, zal de neiging van het lichaam tot ontstekingen afnemen en de klachten sterk verminderen of zelfs verdwijnen. De klassiek homeopaat kijkt daarom niet alleen naar uw klachten, maar ook naar uw gehele karakter en wanneer de klachten voor het eerst opgekomen zijn.

Om tot het goede homeopathische middel te komen vraagt de klassiek  homeopaat waardoor uw klachten enigszins verlichten, bv door warmte of kou, beweging, seizoen, voedsel etc. Ook wordt nagevraagd wat u het aller-vervelendst van de ziekte vindt. De klassiek homeopaat gaat er hierbij van uit dat uw symptomen de taal van uw lichaam zijn. Zo geeft uw lichaam aan wat het nodig heeft en wat er aan de hand is. Op basis hiervan geeft de homeopaat u het middel dat precies bij u past.